.

.

lunes, 24 de noviembre de 2014

Oliver Jeffers

Oliver Jeffers és un artista australià de tremenda influència en la primera dècada del segle XXI. Els seus camps d'actuació van des de la il·lustració a l'escriptura, passant per la pintura. Quant a la seva faceta com a pintor, ha portat exposicions a les principals ciutats de tot el món. Però, sens dubte, Oliver Jeffers és famós pels seus llibres infantils. Els més coneguts són "Com atrapar un estel", "Objectes perduts", "The Day the Crayons quit" i "Comer Boy". De fet, tots ells han estat best-seller. L'estil de Jeffers és la tècnica mixta, i la seva forma de narrar és lleugera. Com a dibuixant freelance, Jeffers ha il·lustrat per grans companyies. La seva influència va portar a promoure el Dia del Llibre Il·lustrat a partir del 2007. Altres fites d'Oliver Jeffers són treballar amb U2 il·lustrant cobertes, campanyes publicitàries globals i rebre múltiples reconeixements com el Premi del Llibre Infantil Irlandès de l'any, el Premi Smarties i fins i tot un BAFTA per l'adaptació televisiva de "Objectes perduts". 



Atrapat
Il·lustrador: Oliver Jeffers 
Editorial: Andana
Edat: A partir de 3 anys

Sinopsis 
Un inesperat caos es produeix quan l'estel d'un nen es queda atrapat dalt d'un arbre. L'estel de Floyd es queda atrapat en un arbre. Així que decideix llançar la seua sabata per fer-lo caure, però també es queda atrapada. Aleshores li llança, l'altra sabata que també quedarà atrapada, amb una escala, una galleda de pintura, la pica de la cuina, un orangutan i una balena, entre altres coses! Acosenguirà Floyd recuperar el seu estel?





Perdut i trobat
Il·lustrador: Oliver Jeffers
Editorial: HarperCollinsChildren'sBooks
Edat: A partir de 3 anys

Sinopsis

Aquesta història descriu la solitud infantil i la importància de sentir-se estimat per algú. En ella, el nen protagonista rep en el seu portal un pingüí amb aspecte taciturn. El noi decideix tornar al pingüí al seu lloc d'origen, i per a ella comptarà amb la inestimable ajuda d'un ocell i de la seva ànec de joguina. Quan descobreix que ve del Pol Sud, el noi es dirigeix allà emprant un pot. Res més lluny de la realitat, el pingüí segueix trist quan el nen ho deixa a casa seva. Tot i que el nen torna a casa, s'adona de seguida que el pingüí se sentia un ésser solitari i que això era el que li compungia. Tots dos remaran un en recerca de l'altre sense albirar, la qual cosa crearà un clima de tensió fins que, finalment, es trobin. Llavors es converteixen en amics inseparables.





El día que los crayones renunciaron  
Il·lustrador: Oliver Jeffers 
Editorial: Fondo de cultura economica
Edat: A partir de 6 anys

Sinopsis
Relat juganer sobre com els llapis de colors es van rebel·lar davant el pobre Duncan pel tracte desigual rebut. Que si el llapis negre està fart que l'utilitzi només per perfilar siluetes, el vermell esgotat de tant treballar en tomàquets i cors, i el beix deprimit per les seves comptades aparicions. D'una o altra manera, cap crayó sembla estar satisfet amb la seva sort, així que haurem d'arribar fins al final per veure com el petit aconsegueix aplacar els ànims i sembrar la felicitat entre tots els habitants de l'estoig.





El increíble niño comelibros
Il·lustrador: Oliver Jeffers
Edat: A partir de 3 anys

Sinopsis
Aquesta és la història d'Enrique, un nen a qui li encanten els llibres, però no com a qualsevol nen poden agradar. Un dia, mentre tenia en una mà un xupa-xups i en l'altra un llibre, Enrique, distretament va provar el llibre. Va notar que li agradava, i encara que tenia els seus dubtes va decidir menjar-se primer una paraula, després una oració i després una pàgina, després, en un parell de dies ja s'havia menjat el llibre sencer. Inexplicablement el coneixement que tenien els llibres arribava al cervell d'Enrique, i va pensar que amb això en poc temps podria ser la persona més llesta del món, però de sobte tot va començar a complicar-se.





El misterioso caso del oso 
Il·lustrador: Oliver Jeffers
Editorial: Autor-Editor
Edat: De 5 a 8 anys


Sinopsis
Qui estarà tallant les branques dels arbres i amb quines intencions? Les criatures del bosc estan disposades a trobar el culpable, iniciant una exhaustiva investigació.
El descobriment els deixarà bocabadats, explicant a les persones que un dels motius pels quals es tallen arbres és per fer paper.
Aquesta història, que relata com un ós que s'ha vist obligat a haver de tallar els arbres al bosc, deixa en els lectors una emocionant i fonamental ensenyament.

 




No hay comentarios:

Publicar un comentario