.

.

domingo, 23 de noviembre de 2014

Almudena Taboada



Va néixer el 1962 a Madrid. El seu pare pertanyia a una aldea gallega amagada en una vall on, sent nena, escoltava les primeres llegendes, habitualment d'esperits fantasmagòrics, al voltant d'un foc alimentat amb llenya de roure i castanyer. El fum impregnava la seva roba i, juntament amb els mantons negres i el cruixit de la fusta corcada, s'anava cada nit a dormir amb por. Calculo que l'encís de les llegendes gallegues va ser el que li va fer triar estudiar per mestra a la branca de Literatura Infantil.








Cirilo, el cocodrilo 
Il·lustrador: Adriana Ribó
Editorial: Ediciones SM
Edat:
De 3 a 6 anys

Sinopsis 
El cocodril Cirilo se sent desgraciat i trist. No és del mateix color que els seus companys cocodrils! Però Rosa, l'óssa, li té preparada una sorpresa.
 




El grillo Benito 
Il·lustrador: Adriana Ribó
Editorial: Ediciones SM
Edat: De 3 a 6 anys

Sinopsis 
Un conte sobre la sordesa amb recomanacions per a pares i activitats perquè el nen empatitzi amb les persones sordes.
 



Sofía, la golondrina
Il·lustrador: Ana López Escrivá
Editorial: Ediciones SM
Edat: De 3 a 6 anys

Sinopsis
Sofia és una oreneta cega però se sap guiar per les olors i l'oïda.



Ana López Escrivá (1967, Madrid) Va aprendre a dibuixar a casa, ja que procedeix d'una família de pintors. El 1986 va publicar el seu primer treball. En la seva dilatada carrera ha il·lustrat llibres infantils, revistes (La Gaceta dels Negocis, Marie Claire ...) i diversos treballs publicitaris.




Lola, la loba  
Il·lustrador: Ulises Wensell
Editorial: Ediciones SM
Edat: De 3 a 6 anys

Sinopsis
Lola viu en una muntanya de terra marró i arbres que fan olor de regalèssia. A Lola li agraden els caramels de menta i explicar contes que fan riure. Per això tots els animals del bosc volen estar amb ella. Lola no pot caminar per culpa d'una branca que li va caure al llom un dia de tempesta. Un conte sobre la discapacitat física.

Ulises Wensell (Madrid,1945). Recorda de la seva infantesa com observava al seu pare pintar, qui, en les seves estones lliures, agradava de reproduir obres mestres del Museu del Prado. D'ell va aprendre a barrejar els colors, a usar els pinzells i a gaudir immensament amb això.
Poc abans de finalitzar la carrera d’enginyeria química, un professor li va oferir il·lustrar diverses sèries didàctiques destinades a escoles infantils. Arran d'allò va aconseguir treball com a il·lustrador en una reconeguda editorial i va acabar decantant-se pel món de la il·lustració i la pintura com a mitjà de vida. També va col·laborar amb TVE en la creació de contes d'imatges.
 


La tortuga Marian
Il·lustrador: Ana López Escrivá
Editorial: Ediciones SM
Edat: De 3 a 6 anys

Sinopsis
Marian és una tortuga de pell rugosa amb ulls nets i tendres. S'espanta si el vent bufa fort, amaga el cap i no la treu fins que l'aire es calma. Marian es lleva d'hora, es renta la cara i es vesteix a poc a poc. Beu suc de llimona, es raspalla les dents, agafa la cartera i, poc a poc, camina cap a l'escola. Un conte sobre la síndrome de Down.  






No hay comentarios:

Publicar un comentario