.

.

sábado, 22 de noviembre de 2014

El Mago de Oz

Autor: L. Frank Baum
Il·lustrador: W.W. Denslow
Editorial: Alianza 

El Mago de Oz (1900) és, sens dubte, l'obra més famosa de L. Frank Baum, i tot un clàssic de la literatura infantil. Un llibre que va néixer dels contes que l'autor inventava per als seus fills abans de dormir i que es va convertir en un èxit editorial en el seu moment (va esgotar els deu mil exemplars de la seva primera edició en dos setmanes). El secret potser va estar en que es va allunyar del to didàctic i moralista dels llibres infantils de l'època, encara que es desenvolupa la típica lluita del bé contra el mal, en la qual el primer sempre venç. Això, al costat de les seves escenes d'acció, uns personatges atractius i les magnífiques il·lustracions de William Wallace Denslow el van portar a l'èxit total.


Al blog de SOÑANDO ANIMALES trobaras un llistat de llibres infantils on els protagonistes són els animals de "El Mago de Oz" .





 Pel·lícula de l'any 1939

Dorothy anhela viatjar més enllà de l'arc de Sant Martí a una terra diferent i el seu desig es fa realitat quan un tornat se l'emporta al costat del seu gosset al món d'Oz. Però l'aventura només acaba de començar; Dorothy, després d’ofendre la Malvada Bruixa de l'Oest (Margaret Hamilton), i per suggeriment de la Bruixa Bona del Nord, (Billie Burke), es dirigeix pel camí groc cap a la Ciutat Esmeralda, on viu el totpoderós Mag d'Oz, que pot ajudar a la nena a tornar a Kansas. Pel camí, es fa amiga del Espantaocells (Ray Bolger), l'Home de Llauna (Jack Haley) i el Lleó Covard (Bert Lahr). El Espantaocells anhela un cervell, l'Home de Llauna vol un cor i el Lleó desitja el coratge que li falta; com creuen que el Mag els pot ajudar a ells també, decideixen unir-se a Dorothy en la seva odissea fins a la Ciutat Esmeralda.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario