.

.

domingo, 23 de noviembre de 2014

Adela Turin




 


(Itàlia 1930) Historiadora de l'art i escriptora, als anys 60 es va dedicar a analitzar els biaixos sexistes en la literatura infantil. Amb l'objectiu de combatre la discriminació de gènere, va decidir crear la col·lecció "Dalla part delle bambine" que, entre 1975 i 1980, va publicar més d'una vintena de títols. A més de llegir i viatjar, actualment es dedica a escriure articles i impartir conferències.












Nella Bosnia, la il·lustradora, va estudiar Art a Milà i va treballar com a decoradora i com a estilista en la creació de productes tèxtils per a la signatura La Rinascente, on va coincidir amb Adela Turín, amb la qual va fundar la col·lecció de llibres "Dalla part delle bambine". Com il·lustradora ha col·laborat amb editorials d'Itàlia i França.


Arturo y Clementina
Il·lustrador: Nella Bosnia
Editorial: Kalandraka
Edat: A partir de 5 anys

Sinopsis
En casar-se, Clementina somiava amb una vida plena d'aventures i descobriments. Arturo li va proporcionar una vida tranquil·la i sense sorpreses. ¿Volia aprendre a tocar la flauta? Ell li oferia amablement un tocadiscs. ¿Volia pintar? Li regalava un bonic quadre. ¿Volia anar amb ell a Venècia? Li comprava un bell gerro de Murano. Clementina càrrega amb els regals i s'avorria. Fins al dia que decideix viure al seu gust...



Rosa caramelo
Il·lustrador: Nella Bosnia
Editorial: Kalandraka
Edat: De 6 a 8 anys

Sinopsis
El llibre ens explica la història d'una rajada d'elefants i elefantes en què uns i altres viuen de manera separada, fent activitats diferents, fins i tot el seu color és diferent. Margarita la protagonista, és l'elefanta que mai es va posar rosa, els seus pares s’emprenyen amb ella, perquè creuen que no s'esforça prou en ser com les altres. Fins que un dia decideix marxar i viure com a ella realment li agrada.






La historia de los bonofos con fagas
Il·lustrador: Nella Bosnia
Editorial: Kalandraka
Edat: A partir de 5 anys

Sinopsis
Els bonobos vivien en un bosc de manglars mastegant baies, brots i llavors que les bonobes recollien per a tothom. Un dia decideixen que els quatre bonobos més guapos han de marxar a instruir-se i a aprendre idiomes. A la seva volta, ensenyen a tots els bonobos tot el que han après i les bonobes, que queden fora del joc d'aquest aprenentatge, abandonen el lloc i s'instal·len en un altre bosc per poder fer el que volen. Què faran llavors els bonobos ?.




Una feliz catástrofe
Il·lustrador: Nella Bosnia
Editorial: Kalandraka
Edat: A partir de 5 anys

Sinopsis
Aquest conte ens ajuda a reflexionar sobre la desigualtat del repartiment de les tasques domèstiques i molt apropiat per conscienciar els nens i nenes de la importància de col·laborar-hi.
La història ens narra com la família Ratolí viu tranquil en el seu cau, especialment el Senyor Ratolí que es passa el dia tirat al sofà, mentre que la Senyora Ratona organitza la casa, el menjar, els fills, perquè tot estigui perfecte. Però un dia passa una catàstrofe i a partir d'aquí les coses canviaran.




Historia de unos bocadillos
Il·lustrador: Margherita Saccaro
Editorial: Lumen
Edat: A partir de 4 anys

Sinopsis
Al poble de Ita, les mares i les nenes s'encarreguen de fer els entrepans que després envien a la Casa Gran dels Homes. Ningú sap què és el que fan els homes en aquesta casa, fins que Ita, una nena curiosa i aventurera, decideix investigar pel seu compte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario